Tips

Het is van primair belang om beschadiging aan tanden en tandvlees te voorkomen. Het is dan ook dan noodzakelijk om het gebit op een goedde manier te verzorgen om schade te voorkomen. Graag helpen we u daarin. Enkele tips om u te helpen:

Regelmatig poetsen

Men dient minimaal 2 maal per dag en dit minstens 2 minuten per poetsbeurt te poetsen. Het is belangrijk dat u daarbij alle hoeken en tandvlakken tot tegen het tandvlees aanpakt.

Regelmatig flossen

De tandvlakken die tússen uw tanden en kiezen kunnen niet goed gepoetst worden met een tandenborstel. Dit gebied is uitermate gevoelig aan ophoping van etensresten. Daarom is het aangeraden om ook altijd te flossen, te stoken en/of te ragen bij uw dagelijkse poetsbeurten.

Fluoride tandpasta gebruiken

Fluoride maakt uw tanden en kiezen harder en beschermt tegen gaatjes. Het is aangeraden om met fluoridetandpasta dagelijks de tanden te poetsen.

Het is mogelijk om toch gaatjes te krijgen desondanks u gebruik maakt van fluoridetandpasta.
Het dragen van een beugel maakt het moeilijk om goed te poetsen.
Verder geven we u graag advies op maat.

Gezond eten en het aantal eet en drinkmomenten beperken

Een goede regel is: drie maaltijden per dag en niet vaker dan vier keer iets tussendoor. Dit verkleint het risico op tandbederf. Iedere keer als u iets eet of drinkt, geeft dit een zuurstoot.

Mondbeschermer

Bij sporten waarbij direct fysiek contact is ofdat de tanden in gevaar zijn en blootgesteld zijn aan gevaar raden we aan om een mondbeschermer te gebruiken. Een mondbeschermer dient best op maat gemaakt te worden om een optimale bescherming te bieden.